Information om anvendelse af Java


Websitet http://g4q.dgc.dk anvender programmeringssproget Java og såkaldte "Java Applets". For at se graferne på websitet kræves det, at du har installeret en Java-fortolker.

Java-fortolkeren kan downloades fra java.com direkte fra forsiden.

Hvis du klikker på linket "Downloads" på forsiden af java.com kontrolleres det automatisk om du allerede har installeret Java på din maskine og om det der den seneste opdatering. Hvis installationen trænger til en opdatering vælges blot "Free Java Download". Følg instrukserne herfra.

Problem med at vise nogle af graferne:
Nogle af graferne medfører en fejlkode ”Error: Out of Memory” specielt i nyere udgaver af Java.

Årsag:
At der ikke er allokeret tilstrækkelig hukommelse til Java på den PC, der forsøger at vise grafen.

Løsning:
(Klik på illustrationerne for at se et større billede)

Kontrollér først at Java JRE 1.5.0 (fra SUN) eller højere anvende. Det anbefales at anvende SUN’s JAVA og ikke andre f.eks. IBM. Dette kan kontrolleres i browserens indstillinger (Figur 1 - eksempel fra Internet Explorer 7).

Dernæst skal den tilgængelige hukommelse til JAVA plugin’et øges (Bemærk, at der kan være lokale forskelle mellem forskellige operativsystemer og versioner af Java)

Figur 1

 

 

 

 

 

 

 

 

   Figur 1 - Java-indstilling i IE 7

  Figur 2 - Windows kontrolpanel For Sun JRE 1.5.0 plugin’et kan dette gøres via Windows Kontrolpanel: Her findes link til Java Control Panel (se figur 2).
I Java Control Panel vælges fanen ”Java” og herefter ”View” i Java Applet Runtime settings-delen (Se figur 3)
    Figur 3 - Java Control Panel

  Figur 4 - Java Runtime Parameters
Tilføj følgende linie i Java runtime parameters-feltet: -Xmx512m (minustegnet “-“ skal med og der må ikke være mellemrum (Se figur 4)) I det viste eksempel er ændringen også foretaget for ældre udgaver af Java.


Dette vil øge den såkaldte ”heap size” til et maksimum på 512 MB, hvilket skulle være rigeligt til at vise graferne. Det kan være nødvendigt at genstarte maskinen efter operationen. Det kan også være nødvendigt at genoptage operatioen efter opdatering af Java.